http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Boterzacht rundvlees met aardappelpuree

Boterzacht rundvlees met St. Remy stoofperen en aardappelpuree

Ingrediënten (4 personen):

• 400 gram St. Remy stoofperen kant-en-klaar (of kook de stoofperen zelf volgens het basisrecept op www.stoofperen.nl)

• 4 biefstukjes van de zij-lende

• 50 gram roomboter

• 500 gram kruimige aardappels

• 1 dl volle melk

• 10 bieslooksprietjes

• snufje zeezout (eventueel met kruiden)

• versgemalen peper

 

 

Bereiding:

Schil, was en halveer de aardappelen. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en stoom ze, in de pan met deksel erop, op een laag vuurtje droog. Meng en stamp de aardappels met de melk en breng op smaak met  peper en zout.

Bestrooi de biefstukken met peper en zout en bak ze op hoog vuur ongeveer 3 min. aan beide kanten in de boter. Laat het vlees op laag vuur doorgaren tot de gewenste gaarheid is bereikt. Ga uit van ca. 4 minuten voor een medium biefstuk.

Verwarm de stoofperen in hun eigen vocht. Verdeel de puree over 4 borden en leg hierop de biefstukjes. Leg de warme stoofperen erbij en garneer met wat gesneden bieslook en zeezout.

 

Tip:

Serveer er een frisse, groene salade bij met wat gesneden stoofpeertjes erdoor.

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top