http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Cheesecake met stoofperen

Cheesecake met stoofperen

Ingrediënten (voor +6 personen):

• 1 emmertje St. Remy stoofperen kant-en-klaar (400 gram)

• 125 gram country cookies

• 200 gram Monchou

• 1 citroen

• 1 el honing

• 2 el Griekse yoghurt

• 1 tl kaneel

• 2 blaadjes gelatine

 

Bereiding:

Laat de stoofperen uitlekken en leg ze ca. 1 uur in de diepvries. Bewaar het sap.

Kruimel ondertussen de country cookies tot een fijne massa. Giet er wat sap van de stoofperen doorheen en roer dit door elkaar tot er grove kruimels ontstaan. Vul de bodem van een kleine (oven)schaal met de koekkruimels en duw aan met een lepel.

Meng de Monchou met de honing, kaneel en Griekse yoghurt. Rasp de citroen, bewaar de rasp apart en pers wat sap uit de citroen en meng dit door de Monchou. Giet over de koekkruimels.

Laat de blaadjes gelatine ca. 5 min. wellen in water. Verhit in twee eetlepels water en los de gelatine erin op. Laat afkoelen tot het nog net vloeibaar is. Haal ondertussen de stoofperen uit de vrieskist en pureer ze met een staafmixer. Voeg een scheutje sap van de stoofperen, 3 el water en de citroenrasp toe. Meng de gelatine al roerend er doorheen. Giet over de Monchou. Laat de cheesecake een aantal uur opstijven in de koelkast.

 

Tip:

Je kunt de kruimels, Monchou en stoofperentopping ook direct over een aantal glazen of kleine weckpotjes verdelen en zo serveren.

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top