http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Gebraden rosbief met stoofperencompote

Een heerlijk feestelijk gerecht, rosbief uit de oven gecombineerd met de heerlijke zoete stoofperen. Een perfect gerecht voor bijvoorbeeld Kerst en niet moeilijk om te maken. Zorg ervoor dat je een kerntemperatuurmeter hebt, zodat je de rosbief mooi rosé kunt garen.

Voorbereidingstijd: 30 min
Kook-/baktijd: 45 – 60 min

Aantal personen: 4

INGREDIËNTEN:
  • 500 gram rosbief
  • 100 gram stoofperen compote
  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 4 takjes Rozemarijn
  • 4 takjes Tijm
  • Grof zeezout
  • Roomboter
  • cherrytomaatjes
  • Zout & peper
  • Olijfolie

BEREIDING:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht. Doe wat olie in een bakpan en kruid het stuk rosbief rondom met zout en peper.
  2. Bak de rosbief aan in de pan, samen met twee takjes rozemarijn en tijm. Bak ongeveer een minuut aan alle kanten.
  3. Doe de rosbief in een ovenschaal en giet het bakvocht over het vlees.
  4. Doe een hand vol cherrytomaatjes bij het vlees in de ovenschaal en voeg hier nog een klontje roomboter aan toe.
  5. Zet het vlees in de oven en prik de kerntemperatuurmeter in het vlees. Gaar het vlees tot de kerntemperatuur 65 graden is (voor rosé vlees).
  6. Maak de aardappels schoon door ze goed te wassen en te borstelen. Kook ze in z’n geheel in de schil gaar in wat gezouten water. Giet de aardappels af en snijd ze in parten.
  7. Leg de aardappels in een ovenschaal, besprenkel met ruim olijfolie en doe er 2 takjes rozemarijn en tijm bij. Zet de aardappels in een voorverwarmde oven op 200 graden hetelucht met grill functie.
  8. Bak de aardappels ongeveer 20 minuten krokant
  9. Als het vlees gaar is, pak het in aluminiumfolie in en laat 10 minuten rusten.
  10. Maak ondertussen de jus door het braadvocht met de tomaatjes in een pan te doen, te verwarmen met een scheut water en wat zout en roomboter. Laat de jus inkoken totdat hij de gewenste dikte heeft.

Snij het vlees in dunne plakken, serveer de stoofperencompote er warm of koud bij en schenk een lepel jus over het vlees. Serveer de aardappeltjes erbij en een frisse salade. Eetsmakelijk!

Nog meer lekkere recepten met stoofpeer vind je hier.

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top