http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Grootmoeders Sucade

Grootmoeders sucade gestoofd in hacheesaus met hete bliksem van stoofpeer en gestoofde rode kool

Ingrediënten (voor 4 personen):

Stoofschotel

• 750 gram kalfssucade

• 200 gram rode uienringen

• 20 ml olijfolie

• 30 gram roomboter

• 350 ml rode wijn

• 25 gram vleespoeder (bijv. Knorr)

• 3 laurierblaadjes

• 2 kruidnagels

• 500 ml water

• 85 gram perenvocht

• zout naar smaak

• witte peper naar smaak

• 1 blaadje foelie

• 15 gram kristalsuiker

 

Hete bliksem van peer

• 1 kg aardappelpuree

• 300 gram kant-en-klare St. Remy stoofperen (of maak ze zelf volgens het basisrecept)

• 50 gram gerookte spekblokjes

• zout en peper naar smaak

• paar takjes dille

 

Gestoofde rode kool

• 800 gram rode kool

• 100 gram zoete appel in blokjes

• 100 ml rode wijn

• 85 ml rode port

• 2 eetl. appelstroop

• 1 kaneelstokje

• 1 jeneverbes

• 1 laurierblaadje

• 1 kruidnagel

• 1/6 kruidkoek

• 25 ml balsamicoazijn

• 15 gram rijst

• 100 ml water

 

Bereiding:

Stoofschotel
Snijd de sucade in grove stukken en breng ze op smaak met peper en zout. Zet het vlees hard aan in olijfolie en boter en bak het rondom bruin. Haal de sucade uit de pan. Voeg de uiringen toe en laat ze met de suiker lichtjes karamelliseren. Blus af met de rode wijn en het water, voeg het juspoeder toe en roer goed door. Voeg de kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Laat de stoofschotel op een laag vuur ca. 2 uur sudderen en inkoken.

Hete bliksem
Maak de aardappelpuree zoals u gewend bent. Snijd de peren in blokjes van 1 cm. Bak de spekjes krokant in de koekepan. Spatel alle ingrediënten rustig door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Rode kool
Snijd de rode kool in fijne sliertjes. Doe alle ingrediënten, behalve de appel en de rode kool, in een ruime pan met dikke bodem en breng aan de kook. Temper het vuur en laat de vloeistof zachtjes borrelen voor ca. 5 min. Voeg de rode kool en de appel toe en laat rustig gaar stoven. De rijst zorgt voor een mooie binding.

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top