http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Hollandse biefstuk en wortelpuree

Hollandse biefstuk met stoofpeer en wortelpuree

Ingrediënten (voor 4 personen):

Stoofpeer

1 emmertje Toffe Peren

 

Hollandse biefstuk

• 4 biefstukken á 150 gram (ongeveer 2 cm dik)

• 40 gram boter

• 1 dl rode wijn

• 2 dl vleesfond

• 1 theel. Franse mosterd

• peper & zout

 

Wortelpuree

• 5 grote aardappels

• 0,5 kg wortel

• 1,5 dl melk

• 50 gram boter

• nootmuskaat

• peper en zout

 

Bereiding:

Kook zelf 800 gram stoofpeertjes volgens het basisrecept.
Of verwarm de kant-en-klare stoofperen ca. 5 min. voor het serveren, in de magnetron of in een pan, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Wortelpuree

Schil en was de aardappels en snijd deze in vieren. Schil de wortel en snijd deze in kleine stukjes. Kook de aardappels in een pan met water en zout gedurende ca. 10 min.
Voeg nu de wortel toe aan de aardappelen en kook nog eens 10 min., totdat de aardappelen en wortel gaar zijn. Giet de aardappels en wortel af, stamp de puree grof en roer de melk en de boter erdoor.
Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Hollandse biefstuk

Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en zout.
Verhit een koekenpan en smelt de boter totdat deze is niet meer bruist. Schroei nu de biefstukken aan beide kanten snel dicht.
Zet het vuur iets lager en bak de biefstuk in ongeveer 3 min., rood, en in 5 min. medium.
Blijf de biefstuk regelmatig keren.
Leg de biefstukken op een bord en dek deze af met aluminiumfolie. Laat ze ongeveer 3 min. rusten.

Blus nu het bakvet van de biefstukken af met de rode wijn en de fond. Laat dit 2 min. koken. Breng de saus op smaak met mosterd, peper en zout.

Maak met een steker een mooi rondje van de puree of gebruik een ijstang om mooie bolletjes te vormen.
Leg de biefstuk half op de puree en op het bord.
Serveer de stoofperen in zijn geheel naast de puree en de biefstuk.
Schenk wat jus over het vlees en de puree en serveer de rest van de jus apart erbij.

Indicatie bereidingstijden:

Wortelpuree: ongeveer 25-30 min.
Stoofperen opwarmen: ongeveer 5 min.
Stoofperen zelf koken: ongeveer 2 uur.
Biefstuk en saus: ongeveer 10 min.

 

Tip:

Vervang de biefstuk eens door een heerlijk varkensfiletlapje.

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top