http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Hollandse wildpeper

Hollandse wildpeper met stoofperen en stamppot knolselderij

Ingrediënten (voor 5 personen):

Wildpeper

• 15 partjes kant-en-klare St. Remy stoofperen

• 750 gram wildpoulet

• 125 gram uienringen

• 75 gram knolselderij, in blokjes

• 75 gram wortel, in plakjes

• 1 theelepel knoflook, geperst

• 2 laulierblaadjes

• 1 takje thijm

• 1/2 takje rozemarijn

• 1 theelepel grove mosterd

• 250 gram peperkoek

• 250 ml rode wijn

• 2,5 theelepel wildfond

• 100 gram pure chocolade

• 375 ml water

• zout en peper naar smaak

• 25 gram boter

• 20 ml olijfolie

• 4 kruidnagels

• 2 jeneverbessen

 

Stamppot knolselderij

• 1 kg aardappelen, panklaar

• 130 ml halfvolle melk

• 100 gram roomboter

• zout en peper naar smaak

• nootmuskaat naar smaak

• 300 gram knolselderij, in blokjes

• 50 gram kervel, gesnipperd

 

Schorseneren chips

• 1 schorseneer

• 1 l zonnebloemolie

• zout naar smaak

 

Bereiding:

Wild stoofschotel
Fruit de knoflook en uiringen glazig aan in de boter en olijfolie. Voeg de wildpoulet toe en bak rondom bruin. Blus af met rode wijn. Voeg water toe met de wildfond en de droge specerijen. Snijd de peperkoek in blokjes. Voeg de mosterd en de groenten toe en breng het geheel aan de kook. Laat alles 1,5 uur pruttelen op een laag vuur en breng het geheel op smaak met zout en peper. Afmaken en indikken met de peperkoek en pure chocolade.

Stamppot
Kook de aardappelen in ruim water met zout. Laat ze uitlekken in een vergiet. Pureer de aardappels. Breng de melk met de boter aan de kook. Voeg dit toe aan de aardappels en meng dit tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Kook de knolselderijblokjes gaar. Meng ze samen met de gesnipperde kervel door de aardappelpuree.

Chips van schorseneren
Was de schorseneer goed onder stromend koud water. Laat drogen op keukenpapier. Snijd in de lengte dunne linten met een kaasschaaf of dunschiller. Verwarm de olie tot 170 graden Celsius. Frituur de schorseren in kleine porties tegelijk lichtbruin. Laat de linten uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zout.

 

Serveren:

Warm de kant-en-klare stoofperenpartjes op en serveer deze met de wild stoofschotel en het stamppotje. Garneer met de schorsenerenchips.

 

Tip:

U kunt ook kleinere stukjes schorseneer frituren tot chips, zoals op de foto.

 

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top