http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Lange vinger stoofpeertaart (Charlottetaart)

Langevinger stoofpeertaart.

Bereidingstijd: 30 min + 4 uur opstijven

BENODIGDHEDEN:

 hoge springvorm

INGREDIËNTEN:

 400 g stoofpeercoulis

 150 g stoofpeer in blokjes

 500 g mascarpone

 1 el limoensap

 geraspte limoenschil van een halve limoen

 100 g poedersuiker

 7 gelatineblaadjes

 1-2 pakken langevingers afhankelijk van hoe groot je vorm is

 Stoofpeer ter decoratie

BEREIDING:

Meng in een kom de mascarpone, het limoensap en rasp en de poedersuiker tot een romige massa. Voeg de stoofpeercoulis en de blokje stoofpeer toe.

Klop de slagroom tot yoghurt dikte en voeg het aan het mascarpone mengsel toe.

Week de gelatine 10 min in koud water. Knijp het water eruit en doe de blaadjes in een steelpan. Verhit de steelpan op een laag vuur om de gelatine rustig te laten smelten.

Als het gesmolten is neem je de pan van het vuur en voeg je een beetje van het mascarpone mengsel toe. Meng dit goed.

Meng het gelatinemengsel met de rest van de mascarpone goed door. Zet afdekt in de koelkast om het geheel alvast een beetje op te laten stijven.

Bedek de bodem en de randen van de springvorm met de langevingers. Snijd ze af als ze te lang zijn.

Giet de mascarpone crème eroverheen. Zet in de koeling om verder op te stijven. Dit heeft wel minimaal 4 uur nodig.

Neem de taart uit de vorm en garneer met stoofpeer naar wens.

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top