http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Mini-stoofperenflappen

Mini-stoofperenflappen

Ingrediënten (voor 16 stuks):

• 8 plakjes bladerdeeg

• 400 g St. Remy stoofperen kant-en-klaar

• 1 ei

• suiker

• kaneel

• vloeibare bloemenhoning

+ 75 gr. walnoten

 

Bereiding:

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snij ze diagonaal door. Laat de stoofperen uitlekken. Hak de walnoten in kleine stukjes en meng ze met een theelepel kaneel en drie eetlepels honing. Snijd de stoofperen in blokjes van 1 cm en meng dit door het walnotenmengsel. Verdeel de stoofperenvulling over de gehalveerde plakjes bladerdeeg.

Klop een ei los en bestrijk de randen van het bladerdeeg hiermee. Vouw de plakjes dubbel, zodat een klein driehoekje ontstaat en druk de randen aan met een vork. Bestrijk de stoofperenflapjes aan beide zijden met ei en bestrooi met wat ruwe rietsuiker. Bak de stoofperenflapjes 25 min. in de oven op 200⁰ C. Draai ze evt. halverwege nog een keer om.

Stoofperen zijn glutenvrij. Als je het gewone bladerdeeg vervangt voor glutenvrij bladerdeeg, heb je in een handomdraai een ovenheerlijke glutenvrije traktatie.

 

Tips:

– Meng een eetlepel cacao door de stoofperenvulling

– Vervang de walnoten door cranberries

– Extra lekker met vers bladerdeeg op rol (koelvak)

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top