http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Ode aan de kant-en-klare stoofpeer

Stoofpeertjes. We kennen ze allemaal en allemaal hebben we de associatie met de herfst, omdat de stoofperen in de herfst geoogst worden.

Vroeger was elke fruitsoort seizoensgebonden, maar tegenwoordig worden de fruitsoorten elk jaargetijde geïmporteerd en kunnen we altijd wel appels, sinaasappels en ander fruit in de supermarkt vinden. Dergelijke fruitsoorten associëren we daarom helemaal niet meer met een seizoen. Maar de stoofperen blijven hun herfstig imago houden.

En dat terwijl stoofperen heerlijk verfrissend zijn! Ik herinner me het toetje van vroeger, als mijn moeder peertjes had gestoofd. Yoghurt met stoofpeertjes en een beetje siroop. Zo simpel, zo lekker. Gebonden aan de herfst. Tot mijn vreugde kwam ik echter laatst niet alleen appels en sinaasappels tegen in de supermarkt, maar ook stoofpeertjes. Niet de stoofpeertjes die je zelf nog moet schillen en stoven. Dan zou ik er spijtig naar gekeken hebben, want dat is niet helemaal mijn ding. Maar gelukkig voor mij: het waren kant-en-klare stoofpeertjes in een emmertje in de koeling.

Nu maak ik in de herfst, de winter, de lente én de zomer, toetjes met stoofpeer. Niet alleen met yoghurt, maar ook in cheesecake, tiramisu, ijscoupes, etc. En naast toetjes ook een variant op de appeltaart met stoofperen. Of ik eet ze gewoon los uit het emmertje… Soms serveer ik ze liever warm. Geen enkel probleem in de magnetron of even opwarmen in een steelpannetje. Ze worden er extra zacht door!

Een stoofperenfan

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top