http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Panna cotta met kletskopkruim

Panna cotta met St. Remy stoofperen en kletskopkruim

Ingrediënten (voor 4 personen):

• 150 ml volle melk

• 15 ml slagroom

• 50 gram witte basterdsuiker

• ½ vanillestokje

• 3 blaadjes gelatine

• 300 gram St. Remy stoofperen kant-en-klaar

• 40 gram kletskoppen

• amuseglaasjes of tumblers

 

Bereiding:

Verwarm de melk en de room met de suiker. Leg hierin het opengesneden vanillestokje en laat 5 minuten op laag vuur staan. Let op dat het niet gaat koken.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Voeg de blaadjes na het weken toe aan de warme melk en laat de gelatine al roerend oplossen.
Haal het pannetje van het vuur. Vul de amuseglaasjes voor tweederde met de panna cotta en zet ze minstens 3 uur afgedekt in de koelkast. Snijd de stoofperen in blokjes en verdeel over de panna cotta. Hak de kletskoppen tot een kruim en garneer de glaasjes hiermee af.

 

Tip:

Met wat blokjes St. Remy stoofperen maakt u zelfs van een kant-en-klaar dessert iets bijzonders.

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top