Grootmoeders sukade

Grootmoeders sukade

Grootmoeders sukade gestoofd in hachee saus met hete bliksem van peer en gestoofde rode kool (voor 4 personen).


Bereidingstijd
200 minuten





Ingrediënten

  • grootmoeders sukade gegaard in hachee jus
  • hete bliksem van peer
  • gestoofde rode kool

Ingrediënten kalfsukade

  • 450 g kalfsukade in grove stukken snijden
  • 150 g rode uiringen 4 mm
  • 10 ml olijfolie
  • 15 g roomboter
  • 225 ml rode wijn
  • 20 g vleesjuspoeder 
  • 3 st laurierblad
  • 2 st kruidnagels - fijn gekneusd
  • 350 ml water
  • 75 g stoofperenvocht van partjes
  • Naar smaak zout
  • Naar smaak gemalen witte peper
  • 1 st foelie
  • 15 g kristalsuiker

Bereiding kalfsukade

  • Klapstuk op smaak brengen met zout en gemalen peper
  • Klapstuk op hoog vuur in olijfolie en boter rondom aanbraden
  • Klapstuk uit pan halen
  • Uiringen toevoegen en lichtjes carameliseren met kristalsuiker
  • Afblussen met rode wijn en water, juspoeder toevoegen en goed roeren
  • Kruiden toevoegen en geheel aan de kook brengen
  • Rustig sudderen voor ong. 2 uur, inkoken

Ingrediënten hete bliksem met peer

  • 450 g aardappelpuree
  • 200 g stoofperen
  • 30 g spekjes in dobbelsteentjes gesneden
  • Naar smaak zout
  • Naar smaak witte gemalen peper
  • Half bosje gehakte dille

Bereiding

  • Stoofperenparten bereiden volgens basisrecept, of kies voor: 

  • uit laten lekken in een vergiet en stoofperen in blokjes snijden van 10 mm.
  • Spekjes krokant aanbakken
  • Alle ingrediënten voorzichtig met elkaar mengen en op smaak brengen met zout en peper


Serveertip
Overgiet de kalfsukade royaal met de hachee jus, met daarnaast een flinke bol hete bliksem op een bedje van gestoofde rode kool.