http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Speculaas cheesecake

Speculaas cheesecake

Ingrediënten:

1 quichevorm Ø ca. 26 cm

1 rol Tante Fanny vers Quichedeeg 300 g

320 g roomkaas

4 eieren

160 g boter op kamertemperatuur

160 g suiker

6 partjes koelverse stoofperen, in kleine blokjes gesneden

Voor de crème:

40 g roomkaas

1 vanillestokje, merg eruit geschraapt

20 g poedersuiker

150 ml slagroom

Garnering:

10-12 partjes koelverse stoofperen

6-8 speculaasjes, fijn gemalen

30 g amandelschaafsel, geroosterd

Bereiding:

Haal het quichedeeg 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180° C. boven-/onderwarmte (160⁰ C heteluchtoven) en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.

Vet een quichevorm in met boter en knip een rond stuk bakpapier uit wat op de bodem past. Leg het deeg in de vorm.

Meng de boter met de 320 g roomkaas. Voeg de eieren en de suiker toe. Klop tot een glad beslag.

Verdeel de blokjes stoofpeer over de bodem en giet het beslag erover. Druk de randen van het deeg wat naar beneden.

Zet de cheesecake ca. 30 minuten in de oven en laat deze afkoelen.

Roer voor de crème de 40 g roomkaas glad met een spatel en meng het merg van de vanille erdoor. Klop de slagroom op met de poedersuiker erdoorheen. Voeg dit toe aan de roomkaas en meng dit rustig tot een homogeen mengsel. Bestrijk dit over de taart.

Garneer de cheesecake met de gemalen speculaas, de geroosterde amandelen en de partjes stoofpeer.

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top