http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Stoofpeer met vanilleijs en sabayon

St. Remy stoofpeer met vanilleijs en sabayon

Ingrediënten (voor 4 personen):

• 400 gram St. Remy stoofperen kant-en-klaar

• 4 bolletjes vanille-ijs

• 1 takje verse munt

Voor de sabayon:

• 3 verse eidooiers

• 50 gram suiker

• 50 gram droge witte wijn

 

Bereiding:

Stoofperen

Laat de kant-en-klare partjes uitlekken in een vergiet en snijd ze evt. in kleinere partjes of blokjes.

Sabayon

Meng alle ingrediënten met elkaar in een glazen kom en roer door met een garde. Breng een pan met een bodempje water aan de kook. Zet de glazen kom op de pan met kokend water (zorg dat de bodem het water niet raakt) en zet het vuur laag. Dit noemen we au-bain-marie. Klop het mengsel ca. 10-15 min., tot de sabayon gebonden en luchtig is.

Pak een mooi bord en leg hier 3-4 partjes stoofpeer op. Schep hier 2 eetlepels sabayon overheen. Serveer hier een bolletje vanille-ijs op. Garneer het geheel af met een blaadje verse munt.

 

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top