http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Stoofperen tarte tatin met witlof

Stoofperen tarte tatin met witlof

Hou je niet van witlof? Dan nu wel, door de zoete stoofpeertjes wordt het bittere van de witlof een stuk minder. Zo is het net of je een heerlijk taartje eet bij je maaltijd, maar toch gezond met peren en witlof.

Voorbereidingstijd: 15 min
Kook-/baktijd: 30 min

Aantal personen: 4

INGREDIËNTEN:
  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 stronken witlof
  • 1 potje stoofperen 400 gram
  • honing
  • balsamico
  • roomboter
  • 2 rode uien
  • tuinkers
  • Zout & Peper
  • 1 eidooier

BEREIDING:

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de bakvorm of pan in met flink wat boter en ongeveer 2 eetlepels honing. Snijd de stronken witlof in 3-en en leg ze op de bodem van de bakvorm. Maak de uien schoon en snijd ze door vieren. Verdeel de partjes peer en de uien ook over de bodem van de bakvorm en wissel af met producten, zodat naast een stukje witlof een stukje peer en ui ligt. Breng de groenten op smaak met wat peper en zout en verdeel er nog wat honing overheen.

Rol het bladerdeeg uit en prik er gaatjes in met een vork. Verdeel het bladerdeeg over de bakvorm en stop hem in bij de randen. Bestrijk de bovenzijde met het eidooier en zet de vorm in de oven.

Bak de tarte tatin in ongeveer 30-35 minuten goud bruin.
Verdeel de tuinkers over de taart voordat je hem serveert.

Nog meer lekkere recepten met stoofpeer vindt je hier.

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top