http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Stoofperenzuurkool met spekjes

Stoofperenzuurkool met spekjes

Ingrediënten (voor 3 personen):

• 300 gram kant-en-klare St. Remy stoofpeertjes

• 125 gram gerookte spekreepjes

• 500 gram kruidenzuurkool

• 3 el bruine basterdsuiker

• snufje kaneel

• scheutje lauw water

• 785 gram aardappels (geschild gewicht)

• beetje warme melk

 

Bereiding:

Schil de aardappels. Bak de spekjes uit in een grote pan zonder boter. Voeg een klont boter bij de spekjes en doe 3 eetlepels bruine basterdsuiker in de pan en zet het vuur hoog. Roer het geheel goed door en voeg de uitgelekte peren toe. Voeg een scheut lauw water toe en roer goed door.

Zet het vuur laag en voeg de zuurkool toe. Voeg een snufje kaneel toe en breng alles aan de kook. Doe vervolgens het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de zuurkool rustig 30 tot 35 minuten stoven. Kook ondertussen de aardappels. Doe de zuurkool in een vergiet en vang het vocht op. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een deel van het zuurkoolvocht en wat melk. Breng op smaak met zwarte peper. Roer de zuurkool erdoorheen, stamp nog even en voeg indien gewenst nog wat zuurkoolvocht toe.

Tip:

Extra lekker met rookworst.

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top