http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Stoofvlees

Stoofvlees met geroosterde aardappels en compote van rode ui en stoofperen

Ingrediënten (voor 4 personen):

• 1,5 kg stoofvlees

• 1 ui

• 1 winterwortel

• 2 dl rode wijn

• 50 gram boter

• 200 gram St. Remy stoofperen kant-en-klaar

• 2 kg Charlotte aardappels

• 4 takjes tijm

• 100 gram rode uien-compote

• olijfolie

• peper en zout

 

Bereiding:

Stoofvlees

Schil de winterwortel, maak de ui schoon en snijd de groenten in grove stukken.
Bestrooi het stoofvlees met peper en zout. Verhit de boter in de pan en bak het stoofvlees aan beiden zijden krokant. Voeg de gesneden winterwortel en ui toe en bak deze aan.
Blus af met de rode wijn. Laat het vlees met het deksel op de pan in 2,5 tot 3 uur gaar stoven. Breng het stoofvlees op smaak met zout en versgemalen peper.

Aardappels

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snij de Charlotte aardappels in partjes.
Meng deze met wat olijfolie, peper, zout en tijm.
Zet de aardappels 20 min. in de oven.

Compote van rode ui en stoofperen

Snijd de kant-en-klare St. Remy stoofperen in kleine blokjes.
Meng deze met de rode uien-compote.
Serveer het stoofvlees met de aardappels en de compot

Tip:

Bestrooi de aardappels met wat (verse) rozemarijn voordat ze de oven in gaan.

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top