Stoofvlees
Stoofvlees met geroosterde aardappels en compote van rode ui en stoofperen
Ingrediënten (voor 4 personen):
• 1,5 kg stoofvlees
• 1 ui
• 1 winterwortel
• 2 dl rode wijn
• 50 gram boter
• 200 gram St. Remy stoofperen kant-en-klaar
• 2 kg Charlotte aardappels
• 4 takjes tijm
• 100 gram rode uien-compote
• olijfolie
• peper en zout
Bereiding:
Stoofvlees
Schil de winterwortel, maak de ui schoon en snijd de groenten in grove stukken.
Bestrooi het stoofvlees met peper en zout. Verhit de boter in de pan en bak het stoofvlees aan beiden zijden krokant. Voeg de gesneden winterwortel en ui toe en bak deze aan.
Blus af met de rode wijn. Laat het vlees met het deksel op de pan in 2,5 tot 3 uur gaar stoven. Breng het stoofvlees op smaak met zout en versgemalen peper.
Aardappels
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snij de Charlotte aardappels in partjes.
Meng deze met wat olijfolie, peper, zout en tijm.
Zet de aardappels 20 min. in de oven.
Compote van rode ui en stoofperen
Snijd de kant-en-klare St. Remy stoofperen in kleine blokjes.
Meng deze met de rode uien-compote.
Serveer het stoofvlees met de aardappels en de compot
Tip:
Bestrooi de aardappels met wat (verse) rozemarijn voordat ze de oven in gaan.