http://stoofperen.nl/wp-content/uploads/2014/09/bg2.jpg

>



Waarschijnlijk ken jij ook wel een Toffe Peer in jouw omgeving?

Wij willen je culinair verrassen met recepten van echte Hollandse stoofperen.

Heb jij een tof recept, wat je met ons wil delen, stuur het dan met foto naar ons toe!

Iedere maand verloten we onder de deelnemers een Toffe Peer shirt.

'

Trifle met stoofperen

Trifle met stoofperen

Ingrediënten (voor 4 personen):

• 15 ml zoete sherry

• 1 plak kant-en-klare vanillecake

• 4 aardbeien

• 12 partjes stoofpeer kant-en-klaar

• 40 ml opgeklopte gezoete slagroom

• 125 ml stoofperensap

• 1 blaadje gelatine

 

Custardvla

• 40 gram vanillecustard

• 140 ml halfvolle melk

• 2 eidooiers

• 10 g witte basterdsuiker

• 1 vanillestokje

• 1 theel. maizena

• 15 ml koksroom

 

Bereiding:

Custardvla

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe de melk en de room in een pan met een dikke bodem. Voeg het vanillestokje en de merg toe en breng aan de kook. Verwijder het vanillestokje.

Klop de eidooiers, de suiker en de maizena in een kom goed door elkaar. Giet de hete melk en room over het eidooiermengsel en roer goed door met een garde. Schenk het mengsel weer terug in de pan en verwarm deze rustig tot het dik is. Niet laten koken en goed blijven roeren met een houten spatel.

Trifle

Laat de stoofperenpartjes uitlekken in een vergiet en vang het vocht op. Snijd ze in kleine plakjes of blokjes. Week het blaadje gelatine in water.

Was de aardbeien, verwijder het kroontje, dep ze droog met keukenpapier en halveer ze. Snijd de cake in kleine blokjes en besprenkel met de sherry. Vul een glas met laagjes cake, aardbeien en stoofperen.

Kook het stoofperensap in tot 90% en haal deze van het vuur af. Los het blaadje gelatine erin op en roer goed door. Niet meer koken! Laat het mengsel afkoelen tot handwarmte en schenk de glazen met cake/vruchtenmengsel tot driekwart vol. Vul af met de custardvla, strijk af en garneer met een toef slagroom en wat stukjes stoofpeer.

 

Tip:

U kunt ook laagjes bouwen: begin met de cake, dan de stoofperen, vervolgens de custardvla, daarna de aardbeien en vul op met de slagroom. Strijk deze af en garneer met wat stukjes stoofpeer.

Stoofperen.nl is een intitatief van
Ranfru Stoofperen
Nijverheidsstraat 9, 3291 CH Strijen

T. 078 674 5933
E. info@ranfru.nl
www.ranfru.nl

KvK: 24450148
BTW: NL8202.77.137.B01
Certificaat: GlobalG.A.P.

Top